Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturilor Pepsi pentru piata romaneasca, anunta o crestere a cifrei de afaceri
de 55% pentru primele noua luni ale anului 2005, fata de perioada similara a anului 2004.

Am reusit aceste performante pentru ca si in acest an am pus accentul pe o strategie combinata, in care am imbinat performant cercetarea si marketingul cu o forta de vanzari puternica si o buna distributie a produselor. Aceste rezultate deosebite au la baza motivatia pentru reusita a celor 1.150 angajati ai QAB, declara Eusediu Margasoiu, Director Marketing si Comunicare, Quadrant Amroq Beverages.

Pepsi Light si 7 UP Light cea mai mare crestere

Bauturile carbonatate fara zahar Pepsi Light si 7 UP Light au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 66% in primele trei trimestre ale anului, comparativ cu anul trecut. Aceasta reprezinta cea mai mare crestere a cifrei de afaceri dintre toate marcile QAB si confirma tendinta generala manifestata pe piata catre bauturile cu continut scazut in calorii.

Ca numar de litri, in ianuarie septembrie 2005, QAB a crescut pe segmentul bauturilor carbonatate fara zahar cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata bauturilor carbonatate fara zahar inregistrand, in acelasi interval de timp,
o crestere de numai 22%.

Prigat crestere de 64 procente

In primele noua luni ale anului, cifra de afaceri a Prigat a crescut cu 64% fata de aceeasi perioada a anului 2004. Prigat fara conservanti, lider de piata pe segmentul bauturilor necarbonatate, este produs printr-o tehnologie unica in Europa: hot filling on line (umplere la cald), rezultat al unei investitii initiale de 4,5 milioane de Euro. In 2005, QAB a investit suma de 8,7 milioane de dolari in liniile sale tehnologice, inclusiv pentru extinderea capacitatii de productie a bauturilor necarbonatate din gama Prigat fara conservanti.

Pepsi 58% crestere

Bauturile carbonatate din gama Pepsi prezinta o crestere a cifrei de afaceri de 58% in primele trei trimestre ale anului, comparativ cu anul 2004.

QAB a crescut pe segmentul bauturilor carbonatate cu 40%, in litri, in perioada ianuarie septembrie 2005, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Piata bauturilor carbonatate a inregistrat, in aceleasi 9 luni, o crestere de doar 6%.

Pana in septembrie 2005, Lipton Ice Tea inregistreaza o crestere de 57% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada din 2004.

QAB concureaza cu jucatori precum Coca-Cola HBC Romania sau European Drinks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri