Cresterea volumului de litigii fiscale a fost generata de mai multi factori, cei mai importanti fiind intensificarea activitatilor de inspectie fiscala pe fondul presiunilor de crestere a veniturilor bugetare si nevoia crescanda a clientilor de reducere a costurilor (inclusiv a celor fiscale), cauzata de lipsa de lichiditati si de necesitatea evitarii blocajelor financiare.

O mare parte din litigiile fiscale in care a fost implicata Zamfirescu Racoti Predoiu se refera la contestarea obligatiilor fiscale in materie de TVA impuse in sarcina companiilor sau investitorilor persoane fizice, precum si a obligatiilor in materie de impozit pe profit aferente cheltuielilor a caror deductibilitate a fost respinsa de organele de control fiscal.

„Ne asteptam ca, pe fondul schimbarilor recente cu privire la impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice (inclusiv in ceea ce priveste recalificarea activitatilor desfasurate de persoane fizice independente in activitati dependente), sa se amplifice controalele fiscale in legatura cu acest subiect. Intrucat legislatia fiscala in acest domeniu este neclara si pe alocuri contradictorie, este posibil ca organele fiscale sa aiba interpretari ale reglementarilor legale diferite de cele ale contribuabililor”, a declarat Ioana Sandru (foto), Partener Zamfirescu Racoti Predoiu Tax SRL.

Citeste si:

Potrivit casei de avocatura, din cauza intensificarii controalelor fiscale, numarul dosarelor prin care se contesta deciziile emise de organele fiscale pentru solutionarea contestatiilor a crescut semnificativ, iar de cele mai multe ori solutiile date de autoritatile fiscale sunt fie pur formale fie ignora drepturile contribuabilului.

Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a fost infiintata in anul 2006 prin fuziunea a doua case de avocatura locale - Calin Zamfirescu & Asociatii si Racoti Predoiu & Asociatii. ZRP ofera servicii atat pe partea de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, cat si pe cea de litigii.