La nivel global, peste o treime (36%) din companiile intervievate au precizat ca intentioneaza sa-si creasca numarul de salariati in 2011.

Valoarea de 18% aferenta pietei locale reprezinta diferenta dintre companiile care vor sa angajeze personal suplimentar si cele care vor sa reduca personalul.

“Intentia de a-si mari numarul de angajati este un indicator clar, ce dovedeste ca organizatiile se pregatesc sa profite de oportunitatile care ar putea aparea ca rezultat al relansarii pietelor. Acest lucru este de bun augur si pentru Romania, reflectand scaderea lenta din acest an a ratei somajului pe plan national - de la 8.1% in ianuarie 2010 la 7.4% in iulie 2010. Cu toate ca nu sunt la fel de ambitioase ca media globala, proiectiile referitoare la angajarea fortei de munca ar trebui macar sa evolueze in asa fel incat sa se asigure ca rata somajului nu va creste in mod semnificativ in 2011”, spune Mark Dixon, director executiv Regus.

Citeste si:

Sondajul a fost efectuat in perioada august – septembrie 2010 si insumeaza opiniile a peste 10.000 de directori din 78 de tari. Respondentii au fost intrebati despre nivelul veniturilor actuale, rata de profitabilitate, asteptarile privind veniturile viitoare si cresterea economica nationala. In Romania, 30 de companii au participat la sondaj.