Compania de morarit si panificatie Titan, cu afaceri bugetate de aproape 55 de milioane de euro pentru anul acesta, va inaugura saptamana viitoare o noua unitate de productie care va asigura necesarul de chifle pentru restaurantele din Romania si Bulgaria ale McDonald’s.

Constructia fabricii a inceput anul trecut, necesitand o investitie de 10 milioane de euro. Unitatea de productie este situata pe Platforma Titan si va avea intr-o prima faza o suprafata de 3.500 de metri patrati si aproximativ 20 de angajati.

Stefanos Krommydas, directorul general al Titan, declara anul trecut ca fabrica va fi cel mai mare producator de chifle a lantului McDonald’s din estul Europei.

Compania de morarit si panificatie Titan a raportat in primul semestru pierderi de 6,56 milioane lei (1,5 milioane de euro).

Pentru acest an, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 232,2 milioane de lei, in scadere cu 4,1% fata de 2009, si un profit brut de 9,1 milioane de lei, cu 5,3% mai mic decat cel obtinut anul trecut. Principalul actionar este LLI Euromills din Viena cu o detinere de 97,58%.

McDonald’s a raportat anul trecut afaceri de circa 416 mil. lei, in crestere cu 4%, pentru 2010 estimand un avans de 5%.

In cele 62 de restaurante McDonald's din 21 de orase din tara lucreaza circa 3.300 de angajati.

McDonald's este cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante in 117 tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »Citește și
Cum poate salva digitalizarea un business în noua realitate mondială
Setari Cookie-uri