Venitul mediu per angajat a crescut cu 9% in septembrie 2010, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, arata un studiu realizat de PayLogic, companie specializata in oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor si administrare de personal.
“Venitul mediu per angajat a inceput sa creasca fata de anul trecut, ca dovada ca firmele s-au adaptat la conditiile existente pe piata. Cresterea veniturilor s-a facut nu neaparat prin marirea salariilor, cat prin <<conectarea>> acestora la performantele companiilor si eficienta angajatilor”, spun autorii studiului.

De asemenea, valoarea primelor acordate in perioada septembrie 2009 – septembrie 2010 a crescut cu 48%, in vreme ce fluctuatia de personal s-a redus cu 92%. Mai mult, numarul de ore suplimentare efectuate de angajati a scazut cu 38%, iar zilele de concediu medical luate de salariati s-au diminuat cu 40%.

“Scaderea orelor suplimentare poate arata o reducere de <<turatie>> a volumului de munca, dar poate fi si o consecinta normala a cresterii numarului de angajati. In acelasi timp, acest lucru arata si ca exista inca potential pentru cresterea numarului de angajati, insa firmele prefera sa fie prudente in ceea ce priveste politica de noi angajari”, precizeaza reprezentantii studiului.

Comparativ cu inceputul anului, venitul mediu per salariat s-a majorat cu 4%, in conditiile in care numarul de salariati s-a redus cu 2%, iar fluctuatia de personal a scazut cu 77%.

Salariul mediu net din economie s-a ridicat in august la 1339 de lei, arata datele Institutului National de Statistica.

Studiul a fost realizat in septembrie 2010, pe un esantion de 12.350 de salariati din 102 companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri