Obstacolele intampinate la desfacerea contractului de munca duc in mod firesc la aparitia unor dificultati substantiale in procesul de angajare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care considera ca o astfel de situatie reprezinta una dintre capcanele economiei, scrie Mediafax.

"Iesirile din sistem in economia de piata, pe piata fortei de munca, trebuie sa fie mai usoare, pentru ca si intrarile sa fie usoare. Pentru ca, daca un angajator stie cat de greu se poate desparti de un angajat, bineinteles ca va angaja foarte greu. Aceasta este logica", a afirmat Isarescu (foto) la o emisiune difuzata marti la TVR2.

El a spus ca atunci cand sunt puse foarte multe obstacole la desfacerea contractului de munca, in mod firesc aceleasi piedici apar la intrarea pe piata muncii.

"O alta capcana a economiei", a spus guvernatorul BNR

Referindu-se la procesul de reorganizare a aparatului bugetar de catre Guvern, Isarescu a aratat ca la BNR au avut loc pana acum trei restructurari.

"De exemplu, in 1998 -1999, noi am facut o reducere de la 40 de sucursale la 19 sucursale, iar personalul s-a redus de la 4.000 la 1.500 de persoane, dramatic. (...) Stim ce inseamna un asemenea efort. Apar alaturi de problemele institutionale si chestiuni umane. Abordarea emotionala este greu sa o indepartezi", a spus guvernatorul BNR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Isarescu: Bucuresti-Ilfov, un PIB/cap de locuitor similar Berlinului