Presedintele Gazprom discuta la Bucuresti despre South Stream

Aleksei Miller, presedintele Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale la nivel mondial, soseste astazi la Bucuresti pentru a discuta cu oficialii Ministerului Economiei despre proiectul gazoductului South Stream.

Romania si-a confirmat, inca de luna trecuta, interesul pentru a participa la proiectul South Stream dezvoltat de italienii de la Eni si rusii de la Gazprom. Gazoductul, care ar urma sa fie finalizat peste cinci ani, va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an si va transporta, pe sub Marea Neagra si prin Bulgaria, gaze spre Europa.

Gazoductul este concurentul principal al Nabucco, proiect dezvoltat de un consortiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania) si Transgaz (Romania). Nabucco presupune o investitie de 7,9 miliarde de euro, are o capacitate de 30 de miliarde de metri cubi de gaze si urmeaza sa transporte gaze din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu.

Ramai pe wall-street.ro pentru a afla primul ce declaratii face Aleksei Miller, presedintele Gazprom, intr-o conferinta la Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri