In piata existau 7-8 producatori de gazon, dintre care jumatate si-au inchis afacerea pe timp de criza.

Compania a inregistrat anul trecut un profit de peste 200.000 de euro din afacerile cu gazon, la o cifra de afaceri sub 2 milioane de euro.

Vanzarile in 2009 au fost de 60 de hectare de gazon, iar estimarile pentru 2010 sunt mentinerea cifrei de anul trecut. Anul trecut, firma a avut peste 200 de clienti. In functie de cantitate, pretul pentru 1 mp porneste de la 2 euro.

Rulouri de Gazon produce anual 100 de hectare de gazon. Compania are 3 terenuri, unul in Giurgiu (Baneasa) de 50 de hectare, in Timis de 25 Ha si in Constanta (Medgidia) de 25 ha.

In viitor, firma vrea sa se extinda in Moldova.

Citeste si:

Pana in prezent compania a livrat 300 de Ha de gazon in Romania si Republica Moldova. Se are in vedere si intrarea pe piata din Bulgaria.

Actionarii societatii sunt 3 romani. Firma a pornit in 2005 cu o investitie de 100.000 euro, iar pana in prezent valoarea investitiilor se ridica la 2 milioane de euro. In fiecare an, profitul fiind reinvestit in utilaje.

Tipurile de rulouri de gazon produse sunt de sport, de seceta, rizomatic, de umbra si golf. Acestea sunt folosite in parcuri, terenuri de fotbal, spatii publice, Garantia oferita este intre 2 si 8 ani.

In Europa, olandezii sunt cei mai mari producatori de gazon. Pe piata europeana activeaza 1.200 de astfel de firme.