“Anul viitor vom evalua datele pe care le vom strange din prospectiuni si vrem sa incepem forajul in 2012”, a declarat Attila Holoda, director de explorare si productie in regiunea Eurasia in cadrul MOL.

Prezent la inaugurarea conductei de gaze care leaga sistemul romanesc de cel ungar [vezi aici cum arata conducta si ce investitii s-au facut], Holoda a explicat ca licentele castigate la licitatia organizata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) sunt valabile sase ani.

Cele trei perimetre castigate la licitatie de MOL si Expert Petroleum insumeaza aproape 3.500 de kilometri patrati, iar explorarile sunt programate a incepe anul viitor.

Oficialii grupului ungar au mai declarat ca investitii se vor face si in extinderea retelei de benzinarii in Romania, fara sa ofere alte detalii. Numarul benzinariilor a scazut de la 135 de unitati la 126, pe fondul comprimarii generale a vanzarilor de carburanti.

Citeste si:

Vanzarile de carburanti vor atinge un nivel similar celor din 2008 abia peste cel putin 3-4 ani, a estimat Mosonyi Gyorgy (foto), presedintele Consiliului de Administratie al grupului maghiar.

In primele sase luni ale anului curent, incasarile MOL Romania s-au diminuat ca volum cu 4,5% fata de perioada similara din 2009, ca efect al desfiintarii de statii in contextul scaderii cererii.

Citeste aici ce a declarat prim-ministrul Emil Boc la inaugurarea conductei de gaze Arad-Szeged.