Angajatii Amonil renunta la contractele de munca pentru a se angaja la Chemgas

Amonil Slobozia (AMO) a anuntat ca mai multi angajati ai combinatului au renuntat la contractele de munca individuale pentru a se angaja la Chemgas, proprietarul activelor de productie de pe platforma, si convoaca Consiliul de Administratie (CA) la 21 octombrie pentru a discuta situatia, scrie Mediafax.

"Intrucat numarul celor ce denunta acest contract este semnificativ si dupa terminarea perioadei de preaviz poate influenta derularea in bune conditii a contractului de management, prestari servicii si exploatare incheiat cu Chemgas Holding Corporation, s-a convocat CA pentru analizarea situatiei si luarea unor decizii in consecinta", scrie intr-un comunicat Amonil transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit Amonil, o parte din salariati au renuntat, din proprie vointa, la contractele de munca inca de la inceputul lunii octombrie.

Amonil si-a reluat activitatea de productie, in august, dupa ce proprietarul instalatiilor de productie, Chemgas Holding Corporation, a acceptat sa le reporneasca, iar pentru inchirierea acestora producatorul de ingrasaminte chimice va plati o chirie lunara de 550.000 de lei, plus TVA.

Incepand din luna iulie Amonil a oprit instalatiile de productie in vederea efectuarii reviziei generale anuale.

Ulterior, la finalul lunii iulie Interagro a reziliat contractul cu Amonil pentru procesarea gazului metan, incheiat in noiembrie 2009. Motivele invocate de conducerea Interagro au fost "atacurile din presa si prejudiuciul de imagine pe care acestea le-au produs grupului Interagro".

Conform celor mai recente raportari, Amonil este controlata in proportie de 50,4% de doua firme offshore inregistrate in Insulele Belize, Zalois si Jovline, care detin 32,19%, respectiv 18,22% din capital. In actioanriat se regaseste si firma Salink din Cipru, parte a grupului suedez East Capital, care administreaza mai multe fonduri de investitii. Salink detine 13,54% din actiunile Amonil.

Profitul net al Amonil a scazut cu aproape 60% in primul semestru, la 3,6 milioane lei, de la 8,9 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care cifra de afaceri a coborat cu 30%, de la 123,8 milioane lei la 86,8 milioane lei.

Actiunile Amonil au deschis sedinta bursiera de luni in scadere cu 3,74%, la 0,018 lei, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare de 20,2 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri