McDonald's va investi pana la sfarsitul anului 6,5 milioane lei in deschiderea unui restaurant in AFI Cotroceni si in renovarea unitatii din Otopeni, iar in 2011 va aloca 45 milioane lei in deschiderea a maxim cinci restaurante si renovarea altor cinci unitati.

"Pana la sfarsitul acestei luni vom deschide un restaurant nou in centrul comercial AFI Cotroceni, in care vom investi doua milioane lei, si vom incepe lucrarile de renovare a restaurantului McDonald's din Otopeni, pentru care vom aloca 4,5 milioane lei. Lucrarile de renovare le vom finaliza pana la sfarsitul acestui an. Pentru anul viitor, avem in plan investitii de 45 milioane lei in Romania, care vor viza deschiderea a trei-cinci restaurante noi, in Bucuresti si posibil in provincie, si in renovarea a trei-cinci unitati existente, din Bucuresti si posibil provincie", a declarat, directorul general al McDonalds Romania, Karen Bishop, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca pentru acest an estimeaza o crestere de o cifra a afacerilor din Romania, nivel previzionat si pentru anul viitor.

"Anul acesta nu vom mai inregistra cresteri de doua cifre ca in 2008, ceea ce este de inteles in conditiile crizei economice, perioada in care consumatorul mai ingrijorat de ce se intampla in jurul sau si cheltuie mai putini bani. Pentru acest an, estimam in Romania o crestere de o cifra a afacerilor, la fel si pentru anul viitor", a spus Bishop.

In iunie, compania Titan a deschis o fabrica in localitatea Cernica de langa Bucuresti care asigura necesarul de chifle pentru restaurantele McDonald's din Romania si Bulgaria.

Potrivit reprezentantilor McDonald's, in viitor productia fabricii va fi exportata si in Grecia, Serbia si Macedonia.

"Pentru noi este importanta aceasta investitie, deoarece in ultimii ani trebuia sa importam pentru ca nu exista capacitate de productie suficienta", a mai spus Bishop.

In Romania, McDonalds are 62 de restaurante in 21 de orase. Anul acesta, compania a deschis doua restaurante in Bucuresti, pe bulevardul 1 Decembrie si in mall-ul Sun Plaza, si a remodelat unitatile din Dristor si Pitesti Trivale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Restograf se relanseaza oficial, dupa o investitie de 450.000 euro