"Lucrarile suplimentare au constat in realizarea pasajului de trecere si montarea escalatoarelor intre statiile Victoriei 1 si 2. De asemenea, montarea escalatoarelor pe scarile fixe in pasajul de corespondenta dintre Unirii 1 si 2, dar si alte lucrari mai mici", a declarat directorul tehnic si de investitii al Metrorex, Stefan Rotaru, citat de Mediafax.

Contractul initial a fost atribuit in mai 2009 pentru 70,59 milioane de lei, fara TVA, si prevede inlocuirea scarilor rulante din statiile de metrou, pana la jumatatea anului 2011.

Scarile rulante ale metroului au depasit durata de viata, cele mai multe fiind montate in urma cu peste 20 de ani.

Citeste si:

Aproximativ 700.000 de persoane folosesc zilnic reteaua de metrou, care are o lungime de 67 kilometri, patru magistrale si 49 de statii.

Firma Somet este controlata de mai multe persoane fizice, principalul actionar fiind Stefan Marian Stanciu (48,19%), iar in structura actionariatului se regaseste si SIF Muntenia (5%).

Schindler Romania a fost infiintata in 1999, ca parte a grupului Schinder, fiind responsabila pentru distribuirea, instalarea si intretinerea tuturor ascensoarelor si scarilor rulante ale marcii.