In ultimii ani se observa la nivel mondial o tendinta de scurtare a intervalului de la inovatia tehnologica la aplicatia industriala, context in care tarile cu traditie tehnologica vor fi devansate treptat de state care investesc in cercetare, printre care se numara si Romania, care are potential si beneficiaza de sustinere, sustine Adrian Bodea, presedinte al Adrem Invest, companie locala specializata in ingineria de proces.
Inceputa ca o afacere de familie in 1992, Adrem Invest a devenit un jucator important in ingineria industriala si energetica locala, cu afaceri in crestere de la an la an. Daca anul trecut compania avea afaceri de 44 milioane lei, in primele noua luni ale acestui an Adrem invest a reusit sa obtina venituri de 49,5 milioane lei, urmand ca pana la finalul lui 2010 cifra de afaceri sa fie de 71 milioane lei, la un profit de circa 11%.

Activitatea companiei se desfasoara in cadrul a trei divizii de business, de inginerie a proceselor, de automatizari si servicii integrate. In plus, in contextul obiectivelor d emediu asumate de Romania pana in anul 2020, Adrem Invest isi propune, in acest an, dezvoltarea unei noi directii strategice de business - energia alternativa.

De-a lungul timpului, firma a avut proiecte in Romania, China, Finlanda, Africa de Sud, Portugalia, Italia, Coreea de Sud, Turcia, Ucraina, Rusia si Republica Moldova. Criza economica a blocat cea mai mare parte a proiectelor. Spre exemplu, in 2008, Adrem trebuia sa fie parte a unor proiecte in valoare totala de 20 milioane euro pe plan international.

Peste jumatate din businessul companiei provenea, inainte de inceperea crizei, din afara Romaniei. In prezent insa ponderea s-a modificat, astfel ca doar 20% din afacerile companiei se realizeaza in afara granitelor tarii noastre.

"Odata cu aparitia crizei, ne-am decis sa investim intr-o activitate care sa aduca flux de numerar constant si sa ofere companiei stabilitate, prin divizia de servicii integrate. Sansa a venit odata cu externalizarea catre CEZ Romania a serviciilor de citire contoare si de gestiune a contoarelor. Am castigat licitatia organizata de compania ceha si am semnat un contract de 32 milioane euro pentru o perioada de patru ani", explica Adrian Bodea, presedinte si fondator al Adrem Invest.

In ultima perioada, se poate observa la nivel international o tendinta de scurtare semnificativa a intervalului de la inovatia tehnologica la aplicatia industriala, interval care in prezent se masoara in luni, nu in ani cum era pana acum, fapt reflectat si in cifrele de afaceri ale companiilor preocupate de inovare.

"Astfel, tarile cu traditie tehnologioca vor fi devansate treptat de tari care au specialisti bine pregatiti si care investesc in cercetare, dezvoltare si inovatie. Ne dorim ca Romania sa se afle printre aceste tari, mai ales pentru ca are potentialul necesar", spune Bodea.

Argumentele acestuia sunt legate de faptul ca, pe plan local, tara noastra beneficiaza de resurse umane specializate. Apoi, faptul ca romanii au apetit pentru inovare, dar si cadrul legislativ si economic favorabil, reprezinta puncte in plus care demonstreaza potentialul Romaniei, arata presedintele Adrem Invest.

"Desi nu pare, mai ales pentru ca stim cu totii ce se intampla in tara la ora actuala, Romania beneficiaza de un cadru legislativ favorabil. Singura problema este ca nu se respecta, nu se pune in aplicare."

Compania, care are in momentul de fata 550 angajati, implementeaza pe plan local sisteme pentru monitorizarea si controlul in timp real a activitatii Transgaz si radet Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri