Prin aceasta masura, compania vizeaza extinderea activitatii in domeniul cerealelor si semintelor oleaginoase, prin largirea gamei de servicii destinate fermierilor.

Astfel, Cargill Romania va lansa servicii pentru fermieri, precum consultanta si acordarea de instrumente financiare, pentru a-i ajuta sa faca fata volatilitatii preturilor si sa aiba acces la seminte, ingrasaminte si tehnologii, in vederea imbunatatirii calitatii si randamentului recoltelor.

Reprezentantii companiei au declarat ca fermierii vor primi seminte, ingrasaminte si substante chimice pentru protectia plantelor, vor avea acces la servicii de consultanta in domeniul agricol si tehnologii noi de valorificare a recoltei, precum si la planuri personalizate de marketing si instrumente de gestionare a riscului.

"Romania dispune de un potential ridicat in sectorul alimentar si agricol. Datorita disponibilitatii unor resurse agricole excelente, in Romania exista oportunitati deosebite de imbunatatire a randamentului recoltelor si de desfacere a produselor pe pietele internationale, ceea ce va duce la cresterea produsului intern brut atat la nivel local, cat si la nivel regional", a afirmat presedintele si directorul general al Cargill, Greg Page.

Citeste si:

Pana in prezent, activitatea Cargill in Romania, in domeniul cerealelor si al semintelor oleaginoase, a vizat in special procurarea cerealelor si asigurarea serviciilor de depozitare pentru fermieri.

Ca urmare a extinderii activitatii, compania va suplimenta personalul cu 40 de salariati noi, care vor ocupa diferite posturi, de la reprezentanti de vanzari si personal administrativ la lucratori in silozuri.

La nivel international, Cargill produce si furnizeaza produse si servicii alimentare, agricole, financiare si industriale. Compania, cu capital privat, are 131.000 de angajati in 66 de tari.