Indicele prin care institutul Ifo masoara increderea in economie a mediului de afaceri german a avansat de la 106,8 puncte in septembrie la 107,6 puncte in octombrie, cel mai ridicat nivel dupa luna mai 2007, informeaza Mediafax. Analistii anticipau o scadere, la 106,5 puncte.

Cresterea exporturilor a ajutat economia sa avanseze cu 2,2% in al doilea trimestru, cel mai rapid avans din ultimele doua decenii. Reducerea somajului stimuleaza increderea populatiei in economie si incurajeaza cheltuielile pe piata interna. Aceasta situatie va contrabalansa reducerea probabila a exporturilor, in conditiile in care revenirea economiei globale va incetini.

Guvernul a dublat joi proiectia de crestere economica pentru 2010, la 3,4%. Ministerul Finantelor a anuntat, totodata, ca avansul economic a incetinit in al treilea trimestru, comparativ cu cel de-al doilea.

Citeste si:

"Raportul Ifo sugereaza ca economia germana, cea mai mare din zona euro, sfideaza trendul global", a afirmat Jennifer McKeown, analist la Capital Economics.

Comenzile pentru uzine au inregistrat in august o crestere de peste patru ori mai mare decat au anticipat economistii. Somajul s-a redus in septembrie pentru a cincisprezecea luna consecutiv, iar increderea populatiei a urcat la maximul ultimilor trei ani in octombrie.