HD Automotive International, companie formata din firma romaneasca Polisea si cea germana Automotive Stefani, va deschide la Craiova o unitate de productie de piese si componente din materiale flexibile destinate industriei auto.

"In prima faza, vom sablona si vom taia piese din materiale precum trilaminat, bilaminat, piele sau textil. Acestea sunt destinate componentelor precum manere, fete de usi, cotiere, plafoane, huse de protectie etc. Odata ce vom avea contracte ferme, poate vom executa si piese finite care se incadreaza in aria noastra de acoperire", a declarat Dan Cherciu, directorul general al Polisea si administratorul noii firme, citat de Mediafax.

Actiunile HD Automotive International sunt detinute in mod egal cele doua firme.

In prezent, Polisea produce la Craiova role din hartie destinata proceselor tehnologice de croire din industria auto, textila si mobila, si este importator de echipamente Gerber Technology atat pentru spanuirea materialelor flexibile, cat si pentru croirea/decuparea acestora.

Automotive Stefani este producator de materiale flexibile pentru industria auto si are clienti precum Audi, BMW si Volkswagen.

Fabrica HD Automotive International va fi amenajata prin extinderea unitatii de productie a Polisea din localitatea Pielesti, langa Craiova, iar fondurile necesare investitiei vor fi asigurate in mode egal de cele doua firme din resurse proprii.

"Speram ca noua unitate de productie sa fie finalizata la pana la sfarsitul anului, iar la inceputul lui 2011 sa aducem primele utilatje. Productia ar urma sa inceapa in primavara anului viitor. Nu putem comunica in acest moment valoarea investitiei, insa momentul in care se vor incheia contracte ferme atat cu firme producatoare din industria auto aflate deja in Romania, dar si pentru piata externa, investitia va creste in consistenta", a precizat Cherciu.

Polisea fost infiintata in 1994 si este controlata de Dan Cherciu, care detine 90% din actiuni, sotia sa, Mirela (5%), si alte doua persoane (5%).

Firma a realizat anul trecut afaceri de 7 milioane lei, in scadere cu 6% fata de 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Care sunt judetele cu cele mai multe autoturisme?