Romanii au cumparat 50.000 de sticle de Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti dupa jumatate de an de la debutul operatiunilor pe piata locala, in valoare de 300.000 euro.
“Partea comerciala si de distributie a acestei afaceri am demarat-o in urma cu jumatate de an, cu o investitie initiala de peste 2 milioane de euro si doar 4 oameni. Acum suntem 24 si distribuim in 37 de judete vinurile Domeniile Samburesti”, a declarat Dan Ghejan, directorul national de vanzari al producatorului Domeniile Samburesti.

Domeniile Samburesti se intind pe dealurile care strajuiesc malul stang al Oltului, cu un sol bogat in oxizi de fier, fapt ideal pentru cultivarea soiurilor de struguri de vinuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra etc. La podgoria Samburesti se imbuteliaza trei game diferite de vinuri, de la main-stream, Samburel de Olt, la gama premium, Domeniile Samburesti sau Private Reserve, Chateau Valvis.

Vinurile produse la Samburesti se gasesc acum in toate lanturile de retail. “Strategia de pana acum a urmarit deopotriva dezvoltarea unei distributii sanatoase, intrarea in retailul traditional si in cel international, dar si cresterea notorietatii de brand pentru Domeniile Samburesti. Am plecat la drum cu o campanie minima dar eficienta de promovare pentru Domeniile Samburesti concomitent cu cea de vanzari”, a mai spus Ghejan.

Dupa ce prezenta la nivel national a fost atinsa, producatorul de vinuri demareaza acum o prima campanie integrata de comunicare pentru Domeniile Samburesti. Aceasta este focusata pe vinul vedeta al producatorului, Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti. “Avem practic patru saptamani in care vom comunica realitatea ca din podgoriile aflate pe malul Oltului se poate vinifica singurul Cabernet Sauvignon veritabil din aceste locuri, un Rouge de Roumanie”, a precizat Ghejan.

Campania debuteaza pe 21 octombrie, dureaza 4 saptamani si se deruleaza pe TV, presa scrisa si presa digitala, sub sloganul Rouge de Roumanie. Bugetul alocat acestei campanii este in prima faza de aproximativ 250 mii de euro.

Domeniile Samburesti sunt un business, parte a Valvis Holding incepand cu 2005 si se intind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrarile de replantare cu vita nobila au demarat din 2007 iar pana in prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 si pana in prezent investitia in Domeniile Samburesti se ridica la peste 12 milioane de euro.

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Burgund Mare, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Podgoria Samburesti este atestata istoric inca din 1521 si a fost dezvoltata in timp de familii importante de boieri, precum: Rudeanu, Danilovici sau familia Bratienilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri