Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului de catre Eurocopter Romania asupra activelor IAR Ghimbav (IARV) aferente serviciilor de mentenanta, reparatii si revizie generala pentru elicoptere militare.

"Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei, nu ridica obstacole in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia si, ca urmare, nu are ca efect inlaturarea, denaturarea sau restrangerea semnificativa a concurentei", potrivit unui comunicat de presa al CC.

Eurocopter Romania face parte din structura grupului European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. Olanda (EADS). Grupul EADS este activ la nivel mondial in domenii precum: productia si marketingul aeronavelor comerciale si militare, echipamentelor de telecomunicatii, sistemelor de aparare si securitate, satelitilor, lansatoarelor si infrastructurilor orbitale.

In ceea ce priveste activele IAR supuse tranzactiei, acestea sunt reprezentate de cladiri, terenuri, instalatii, utilaje si masini-unelte, precum si documentatia tehnica aferenta si pregatirea pentru productia de elicoptere care corespunde serviciilor de mentenanta, reparatii si revizie generala pentru programele de elicoptere militare SA 330, IAR 330, SA 316 si IAR 316.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Proiectul PMB Rabla TAXI trebuie aprobat de Consiliul Concurentei