OMV a anuntat ca a ajuns la un acord cu holdigul Dogan pentru achizitia 54,17% din actiunile companiei Petrol Ofisi, din Turcia, in schimbul a un miliard de euro, urmand sa controleze o participatie de 95,75%, dupa finalizarea tranzactiei, care trebuie aprobata de autoritatile din Turcia, inclusiv cele pentru concurenta.

Grupul ar putea finanta preluarea pachetului de actiuni la Petrol Ofisi prin vanzarea de obligatiuni sau o emisiune de drepturi si lasa deschise toate optiunile in acest sens, a spus Wolfgang Ruttenstorfer (foto) intr-o conferinta.

"Intentionam sa finantam aceasta achizitie prin folosirea celei mai potrivite formule de atragere de capital pe termen lung. Orice este posibil, de la imprumut pana la emisiuni de instrumente financiare, convertibile sau hibrid, si analizam toate aceste posibilitati acum", a spus el.

OMV vrea sa-si pastreze ratingul pentru imprumuturi, a adaugat seful grupului petrolier.

"Astfel, nu excludem actiunile ca formula de finantare", a afirmat Ruttenstorfer.

Citeste si:

OMV viza de peste un an preluarea companiei turcesti, dar planurile au fost intarziate din cauza unei dispute legate de taxe dintre proprietarul Petrol Ofisi, holdingul Dogan, si guvernul turc.

Grupul este pregatit sa cumpere si restul actiunilor, totalizand 4,25%, daca proprietarii sunt interesati sa vanda, a declarat oficialul OMV.

Petrol Ofisi este cel mai mare retailer de carburanti din Turcia, cu o cota de 27%, controland si 25% din capacitatile de stocare ale tarii. Reteaua de 2.500 de benzinarii a companiei se va adauga celei de 2.100 de statii a OMV.

In Romania, OMV este actionarul majoritar al Petrom si opereaza benzinarii si sub brand propriu.