Industria nu da semne clare de revenire, iar criza economica si financiara nu se va incheia in 2011 in Romania, a declarat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, la intalnirea "Meet the CEO" organizata de BUSINESS Magazin, potrivit Mediafax.
"Este nevoie de incurajarea investitiilor in Romania. Nu vedem dezvoltari pozitive viitoare, in industrie nu sunt semne de revenire clare. Nu cred ca in 2011 criza se va incheia in Romania, din nefericire", a afirmat Frank Hajdinjak (foto).

El a aratat ca atat E.ON Romania, cat si piata energetica locala vor inregistra cresteri foarte mici anul viitor.

"In 2011 va fi o crestere foarte foarte slaba. Speram ca economia isi va reveni macar in anumite zone, dar piata (energetica - n.r.) in general va creste foarte putin", a adaugat Hajdinjak.

Directorul E.ON Romania a precizat ca una dintre principalele dificultati pentru companie sunt preturile mici la gaze, care nu permit o recuperare a investitiilor derulate de subsidira grupului german de utilitati E.ON in Romania. Totodata, ramane de vazut daca Guvernul va prelungi legea prin care o serie de combinate chimice primesc doar gaze din productia interna, mai ieftine decat cele importate.

"Din trimestrul al patrulea al anului trecut vindem gazele pe piata captiva sub costuri, pentru fiecare metru cub de gaz pierdem bani. (...) Preturile de acum sunt departe de realitate. Mai intai trebuie sa avem o recuperare corecta a investitiilor, si apoi sa vorbim cu Guvernul si cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei despre un plan de recuperare a pierderilor acumulate de companie. E de vazut cum va fi iarna si daca vor fi favorizati din nou consumatorii interuptibili (care isi pot opri productia atunci cand li se cere - n.r.)", a continuat Hajdnijak.

El a mai aratat ca E.ON "se lupta" de 3-4 ani sa recupereze de la CFR datorii al caror nivel a ajuns la circa 140 milioane de lei, mentionand ca aceasta problema este solutionata in proportie de 90%.

"Mediul (economic - n.r.) din Romania este «special». Nu este usor de explicat actionarilor. Actionarii trebuie sa inteleaga si sa accepte ca acest mediu nu e usor, la fel cum este si in alte tari europene. (...) Romania se schimba foarte rapid. Dintre tarile civilizate, Romania este cea mai provocatoare, dar este si nostima", a mai spus Hajdinjak.

E.ON Romania deruleaza activitati de distributie si furnizare a gazelor naturale si electricitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri