Organizatorii targului de joburi Angajatori de Top, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, au inregistrat cel mai ridicat raport, intre numarul de CV-uri primite de companii si numarul de joburi oferite de angajatori, din istoria de patru ani a evenimentului.
Astfel, fiecare candidat a depus, in medie, intre 90 si 136 de CV-uri in cele doua zile de targ.

Fiecare companie a strans, in medie, 2.000 – 3.000 de CV-uri, in conditiile in care fiecare din cei 75 de angajatori prezenti la targ a avut o oferta medie de 22 de joburi.

“Companiile au primit, in medie 2.000 – 3.000 de CV-uri, in usoara crestere fata de editia anterioara (desfasurata in primara – n.red.). Alaturi de acestea se adauga CV-urile candidatilor care nu au putut participa la eveniment si au aplicat online pe hipo.ro (portal de joburi – n.red.), spune Dragos Gheban, business development manager in cadrul Catalyst Solutions, grup de firme cu activitati in consultanta si recrutare, care organizeaza targul de joburi.

Concurenta ridicata de la targul de joburi contrazice evolutia nationala a ratei somajului. In luna septemebrie, rata somajului a fost de 7,35%, in scadere cu 0,06% fata de valoarea inregistrata in luna august.

Somajul a atins maximul ultimilor ani in martie 2010, iar de atunci se plaseaza pe o curba descendenta.

Pentru evenimentul care va avea loc in primavara anului viitor, reprezentantii Catalyst Solutions se asteapta la o crestere a numarului de angajatori prezenti, la 90.

“Pentru primavara urmatoare ne asteptam la o crestere a numarului de companii participante din industriile FMCG, consultanta si retail. Estimarile sunt realizate pe baza interesului manfestat de companiile din aceste industrii pentru evenimentul din primavara lui 20101. Cresterea numarului de angajatori se datoreaza si sectiunii speciale din cadrul evenimentului Angajatori de Top care va fi dedicata programelor de internship si management trainee, primavara fiind o perioada traditionala in care un numar mai mare de companii lanseaza astfel de programe”, mentioneaza Gheban.

Printre cei mai importanti angajatori prezenti la editia din aceasta toamna a targului s-au numarat HP Romania, Genpact, Morgan Stanley, BCR, Piraeus Bank sau Gameloft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri