Producatorul de vinuri Vinarte din Capitala a cerut insolventa intr-un dosar inregistrat vineri la Tribunalul Bucuresti, in incercarea de a opri cresterea penalitatilor la o datorie pe care o are catre stat, a declarat Sergio Faleschini, administratorul firmei.
"Vrem sa intram in reorganizare judiciara, pentru ca doar asa putem opri penalitatile pe care le platim la o datorie pe care o avem catre stat si care cresc in progresie geometrica", a spus Faleschini, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Vinarte are o datorie de 300.000 de euro catre stat, care face obiectul unui proces aflat in curs de pronuntare.

Vinarte, care exploateaza circa 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole - Mehedinti, Dealu Mare si Samburesti, exporta circa 15% din productie in tari precum Japonia, SUA, Marea Britanie, Franta sau Belgia.

Firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 10,9 milioane de lei si un profit net de circa 24.000 de lei. Cu un an in urma, Vinarte inregistrase afaceri nete de 10,4 milioane lei si un profit net de 34.000 de lei.

"Pentru acest an estimam afaceri similare celor din 2009, dar inca nu putem fi siguri de acest volum, pentru ca la noi varful vanzarilor este in lunile octombrie, noiembrie si decembrie. In acest an a fost o productie buna, dar problema este ca a scazut consumul, cu circa 15% fata de 2009", a afirmat Faleschini.

Infiintata in anul 1998, Vinarte este detinuta de doua companii, SCF & I Holding (22,99%) si EIEC Holding (13,99%), ambele inregistrate in Elvetia, si de mai multe persoane fizice romane, italiene si franceze, respectiv Sergio Falsechini (10,99%), Daniel Eugene Gabriel Max (4,99%), Aram Andrei Grigorian (10,99%), Mirco Albisetti (15,49%) si Joelle Nadine Max Pachta (20,49%).
.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri