"Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei (CC) a ilustrat faptul ca, desi aceasta concentrare cade sub incidenta Legii concurentei (nr. 21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, nu are ca efect inlaturarea, denaturarea sau restrangerea semnificativa a concurentei", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de CC.

Repower AG este o societate comerciala elvetiana, avand ca obiect de activitate productia, transportul, distributia si furnizarea de energie electrica pe pietele din Elvetia, Italia si Germania.

In Romania, grupul este prezent prin intermediul societatilor RE Energie SRL si RE Trading CEE, dintre care doar prima a desfasurat activitate pana in prezent, respectiv comercializarea de energie electrica incepand cu 2008.

SC Elcomex EN SRL este o companie romaneasca, ce are ca obiect principal de activitate comercializarea de energie electrica spre consumatorii industriali.

Citeste si:

La jumatatea lui iulie, furnizorul de energie electrica Enel Green Power (parte a grupului Enel) a anuntat ca a incheiat un acord cu Elcomex pentru dezvoltarea unui parc eolian de 272 de MW in zona Dobrogea.

"Enel Green Power Romania ii va acorda in avans companiei Elcomex o contributie pentru costurile de dezvoltare aferente, care va fi returnata in cazul in care Enel Green Power Romania decide sa nu isi exercite optiunea de cumparare", potrivit comunicatului de presa de la acea vreme.

Enel Green Power este compania Grupului Enel ce opereaza in sectorul energiei regenerabile, fiind prezenta in Europa, America de Nord si America Latina. Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei regenerabile, cu o capacitate instalata de 5.700 MW si peste 600 de centrale in 15 tari, care au produs in 2009 circa 21 miliarde kWh din surse de energie hidro, eoliana, solara, geotermica si de biomasa.