Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis decalarea perioadei pentru depunerea ofertelor la privatizarea societatii Electroputere Craiova, pana la 5 ianuarie 2006, dupa ce o firma care a cumparat dosarul de prezentare a solicitat prelungirea datei limita. AVAS a anuntat, in data de 21 noiembrie, ca vinde prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, un numar de 78 milioane de actiuni reprezentand 62,8% din capitalul social al Electroputere.

In urma publicari anuntului, au fost cumparate patru dosare de prezentare, de catre o firma straina si trei din Romania. Structura actionariatului si pachetul de actiuni scos la vanzare se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al Electroputere, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si a unor active cu caracter social. In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la data incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni.

Societatea din Craiova activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12,4 milioane de lei.