Angajatorii nu se vor opri din restructurari nici anul viitor, apreciaza Anca Grigorescu, avocat partner in cadrul casei de avocatura bpv Grigorescu.
“Nu cred ca s-a atins un punct critic in ceea ce priveste restructurarile pe care le opereaza companiile. Cel mai probabil, nici 2011 nu va reprezenta finalul perioadei de restructurari, in conditiile in care avansul de crestere estimat pentru economie este unul mic. Acest punct critic al restructurarilor va fi atins cand se va relua cu adevarat cresterea economica. Cred ca procentul de crestere economica ar trebui sa fie suficient de ridicat astfel incat angajatorii sa devina mai optimisti in privinta businessului si sa opreasca restructurarile”, a declarat Grigorescu.

Ea a mentionat ca restructurarile operate de anumite companii in 2009 nu au prevazut neaparat disponibilizari de personal, ci doar optimizari de costuri.

“Daca ar fi sa fac o evolutie a restructurarilor in 2009 si in 2010, pot sa spun ca in 2009 s-au facut mai putine restructurari decat in acest an”, a mai spus Grigorescu in cadrul unei conferinte organizata de casa de avocatura in parteneriat cu Ziarul Financiar.

Fondul Monetar International (FMI) a estimat un avans economic de 1-1,5% pentru Romania in 2011.

bpv Grigorescu a fost infiintata in 2006 de patru avocati, casa de avocatura fiind unul dintre membrii fondatori ai aliantei bpv Legal, o retea care ofera servicii in mai multe orase importante din Europa Centrala si de Est, printre acestea aflandu-se Viena, Bruxelles sau Bucuresti.
Casa de avocatura are 45 de angajati, dintre care 32 sunt avocati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri