"Exista presiuni pe cresterea preturilor din cauza scumpirii materiei prime. Laptele s-a scumpit in acest an la producator cu circa 20%, ca urmare a eliminarii subventiilor", a spus Ciurtin.

El a adaugat ca o scumpire prea mare a laptelui la raft ar putea bloca vanzarile. Din acest motiv, unii procesatori vor prefera sa absoarba o parte din majorarea de pret la materia prima.

"Pana la sfarsitul anului vor fi cresteri ale pretului laptelui la raft, dar nu foarte puternice, ci de pana in 10%. In medie, laptele se va scumpi cu 5-7%", a mai spus Ciurtin.

El crede ca in acest an piata va scadea din punct de vedere valoric.

Citeste si:

Albalact a anuntat in primul semestru un profit net de 2,4 milioane de lei, in scadere cu 14% fata de primele sase luni din 2009, rezultatul fiind afectat de deprecierea leului in raport cu euro din iunie. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 7,57%, la 125 milioane lei.

Cu un numar de peste 500 de angajati si peste 6.000 de actionari, compania comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Firma are un capital social de 65,27 milioane lei, iar principalii actionari ai firmei sunt Petru Ciurtin, cu 31,74% din titluri, Petru-Raul Ciurtin, cu circa 11% si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru, cu o participatie de 25,44%.