Adunarile Generale ale Actionarilor din companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au aprobat proiectul de fuziune a activitatilor de furnizare din domeniile energiei electrice si gazelor naturale, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, fiind singurul actionar care s-a opus.
"E.ON doreste sa devina primul furnizor integrat de servicii energetice din Romania. In acest sens, companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au dezvoltat, inca de anul trecut, un proiect de fuziune a activitatilor de furnizare pentru a putea oferi produse comune de gaze naturale si energie electrica", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Atat reprezentantii E.ON din AGA celor doua companii in cauza, cat si statul roman, prin reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si cei ai companiei Electrica SA, au aprobat fuziunea, singurul actionar care nu a fost de acord fiind reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Fuziunea celor doua companii se va realiza prin absorbtia companiei E.ON Moldova Furnizare de catre compania E.ON Gaz Romania. "In urma procesului de fuziune, in schimbul actiunilor detinute la societatea absorbita actionarii acesteia vor dobandi actiuni la societatea absorbanta, respectiv E.ON Gaz Romania, iar capitalul acesteia va fi majorat prin emiterea de noi actiuni".

Structura actionariatului noii companii rezultate in urma fuziunii este:

E.ON Romania SRL: 51%
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: 31,82%
Electrica SA: 3,78%
Fondul Proprietatea SA: 13,40%

Structura a fost prevazuta in proiectul de fuziune aprobat deja, iar in perioada urmatoare se vor derula procedurile legale de inregistrare a noii companii. Fuziunea va deveni efectiva incepand cu 31 decembrie 2010, iar noua companie se va numi E.ON Energie Romania, se mai precizeaza in comunicatul de presa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri