Cea mai mare parte a profitului provine insa din castiguri valutare, care au totalizat 10,2 milioane dolari canadieni (7,2 milioane euro), se arata intr-nu raport al companiei canadiene care detine Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) impreuna cu statul roman, informeaza Mediafax.

Gabriel Resources si-a redus astfel pierderile inregistrate in acest an la 13,6 milioane de dolari canadieni (9,6 milioane euro).

Compania a cheltuit 9,1 milioane de dolari canadieni pe dezvoltarea proiectelor in trimestrul trei, urcand investitiile derulate de la inceputul anului la 26,3 milioane de dolari canadieni (18,5 milioane euro).

Bugetul pe trimestrul al patrulea prevede cheltuieli de 20 milioane de dolari canadieni (14 milioane euro).

Citeste si:

Pe frontul politic, Gabriel Resources noteaza ca a continuat sa se apropie de diversele parti interesate din jurul proiectului Rosia Montana, continuand de asemenea programul de promovare a avantajelor exploatarii miniere.

Conducerea Gabriel Resources se arata optimista cu privire la progresul proiectului Rosia Montana, dupa reluarea procedurilor de avizare a raportului privind impactul de mediu si castigarea unor procese in justitie privind mai multe certificate de urbanism.

Compania canadiana detine 80,46% din actiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul roman, prin Minvest SA.

Cititi si In vizita la Rosia Montana: Fiecare locuitor care a vandut canadienilor a primit aproape 47.000 $