"La Brasov, este vorba despre un proiect mai mare (de 1.000 de metri patrati - n. red.), complex", a declarat Sergiu Negut, director general adjunct al CMU, confirmand un anunt publicat recent in Monitorul Oficial in care se mentiona infiintarea unei noi unitati la adresa strada Iuliu Maniu, numarul 49.

Noua clinica se afla in cadrul fostei cladiri a gigantului american Colgate-Palmolive, inchisa 2008, ca urmare a unui amplu proces de reorganizare la nivel mondial. Productia care se realiza la fabrica de pasta de dinti din Brasov inca din anii '90 a fost mutata in Polonia. [Cititi aici mai multe detalii despre inchiderea fabricii].

Oficialii CMU au anuntat in iulie ca pana la sfarsitul anului acesta, operatorul va deschide in urma unei investitii de tip greenfield (de la zero - n. red.) de 3,5 milioane de euro in Brasov o clinica multidisciplinara ce va contine o policlinica, un centru de diagnostic si tratament si o maternitate cu 22 de paturi.

CMU isi face, astfel, intrarea sub propriul brand pe piata brasoveana; pana acum, operatorul si-a deservit clientii prin intermediul clinicilor colaboratoare.

Citeste si:

Luna trecuta, oficialii companiei au anuntat cea mai mare tranzactie din piata serviciilor medicale private: CMU a preluat pachetul actiunilor detinute de grupul financiar olandez Eureko in cadrul Euroclinic. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta public, dar surse din piata citate de Mediafax au estimat-o in jurul a 30 de milioane de euro. [Citeste aici povestea tranzactiei CMU-Euroclinic].

CMU estimeaza pentru urmatorii doi-trei ani afaceri duble fata de nivelul inregistrat odata cu achizitia Euroclinic, de 30 de milioane de euro. Prin fuziune, CMU si Euroclinic vor avea in jur de 1.500 de angajati in cele trei spitale si 23 de policlinici private, cu o capacitate de 150 de paturi, 10 sali de operatie si 60 de specialitati.

Vezi aici unde va deschide CMU o noua clinica in Bucuresti.