Puterea instalata a acestor centrale este calculata la 81 MW, iar investitiile ar urma sa fie recuperate in 3-5 ani de la finalizarea lucrarilor, se spune intr-un comunicat al grupului, anunta Mediafax.

Scopul realizarii acestor centrale este de a produce energie necesara consumului fabricilor de pe platformele industriale.

In grupul InterAgro functioneaza deja doua centrale in cogenerare la Zimnicea, cea mai mare, de 12 MW, deservind fabrica de biocombustibil.

Citeste si:

Grupul preconizeaza ca, in primul trimestru din 2011, centrala de la Turnu Magurele sa intre in probe tehnologice. Aceasta va deservi combinatul Donau Chem de ingrasaminte chimice. Combinatul va beneficia de o centrala electrica in cogenerare de 21 MW, valoarea investitiei fiind estimata la 20 milioane de euro.

In cadrul consortiilor in care InterAgro este finantatorul investitiilor sunt in curs de realizate centrale electrice in sistem de cogenerare la Bacau (cu o putere de 14 MW si o valoare a investitiei de 12 milioane de euro), la Piatra Neamt (21 MW si o investitie de 16 milioane de euro) si Fagaras (14 MW si o investitie de 12 milioane de euro).