„In ultimii doi ani s-a accentuat tendinta romanilor de a cumpara placi ceramice cat mai ieftine, ceea ce a determinat o crestere semnificativa a importurilor de produse extrem de proaste calitativ”, a declarat Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom.

Potrivit oficialului companiei, placile au abateri dimensionale si creeaza dificultati majore in momentul placarii. De cele mai multe ori, placile nu sunt rectangulare sau plane si atunci cand se monteaza se pot sparge cu usurinta.

Alte placi prezinta defecte de suprafata (ciobituri, cratere etc.) care pot avea efect in timp.

Unele defecte mai mici au doar impact de ordin estetic. Pe suprafata unor produse, se pot observa de multe ori puncte negre, pete sau nuante diferite care pot crea ambiente neplacute.

Citeste si:

„De preferat ar fi sa se evite placile ceramice care nu au specificate pe ambalaje desinatia exacta: pentru perete sau podea, exterior sau interior sau pentru spatii cu trafic mediu sau intens”, a adaugat oficialul Cesarom.

Macarescu a mai spus ca pretul nu ar trebui sa fie unicul criteriu de selectie al gresiei si faiantei, factorii estetici si tehnici avand, de asemenea, un impact ridicat in ceea ce priveste calitatea placilor ceramice.

Anul trecut, Lasselsberger Romania a realizat o cifra de afaceri de 35 mil. euro, in scadere cu 15,2% fata de 2008, pe fondul declinului pietei constructiilor.

Pentru 2010, producatorul de placi ceramice si-a bugetat o crestere cu 10% a businessului, pana la 38,5 mil. euro.