OMV Petrom (SNP) a anuntat finalizarea constructiei depozitului de carburanti de la Brazi, in cadrul platformei industriale a rafinariei Petrobrazi, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 29 milioane de euro.
Depozitul de la Brazi are o capacitate totala (inclusiv aditivi) de 8.120 metri cubi si va asigura aprovizionarea zonei centrale si de est a Romaniei, respectiv judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Ialomita si Braila, potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

"Cu o retea moderna de depozite vom fi mai eficienti si vom furniza produse clientilor Petrom in deplina conformitate cu standardele romanesti si europene pentru aceasta activitate, operationale, de siguranta si mediu. Cu doua depozite nou construite, respectiv Brazi si Jilava (2009), ne-am atins obiectivul nostru pentru 2010 in ceea ce priveste modernizarea infrastructurii de depozite de carburanti", a declarat Neil Anthony Morgan (foto), membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare.

Produsele petroliere livrate la depozitul Brazi sunt stocate in rezervoare supraterane, prevazute cu sisteme automate de masurare a volumului si temperaturii, sistem automat de protectie pentru supra-alimentare si sistem fix de stingere a incendiilor. Acestea au pereti dubli din otel si sunt conectate la un sistem automat de detectie a scurgerilor sau a fisurilor.

Incarcarea produselor in autocisterne este complet automatizata si controlata de catre Sistemul de Automatizare al terminalului. Rampa de incarcare a autocisternelor de la depozitul Brazi are patru peroane (insule) de incarcare, trei pentru benzina si motorina si una pentru combustibil tip Jet A-1.

Depozitul este prevazut cu o unitate de recuperare a vaporilor pentru emisia controlata a hidrocarburilor, sistem de colectare a apei uzate, sistem de protectie impotriva incendiilor prevazut cu dispozitive automate de alarmare si avertizare in caz de incendiu, sistem automat de control si administrare a procesului tehnologic si al intregii activitatii din depozit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri