Veniturile Delhaize in Romania si Indonezia au urcat cu 29% in trimestrul trei

Veniturile grupului belgian Delhaize in Romania si Indonezia au crescut cu 29% in trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 77 de milioane de euro, datorita extinderii retelelor de magazine din cele doua state.

Ajustate la cursuri de schimb valutar constante, vanzarile din Romania si Indonezia au avansat in trimestrul trei cu 19,7%, se arata in raportul financiar al Delhaize pentru perioada iulie-septembrie, potrivit Mediafax.

Profitul operational obtinut de grup in cele doua state a scazut in intervalul analizat cu 12,4%, la un milion de euro. Rezultatul pozitiv a fost sustinut de imbunatatirea managementului inventarelor.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru, Delhaize avea 64 de magazine in Romania, cu sapte mai multe decat la finele lunii iunie. Pana la sfarsitul acestui an, grupul estimeaza ca va detine pe piata romaneasca intre 65 si 70 de magazine.

Delhaize detine in Romania reteaua de supermarketuri Mega Image si controleaza 51% din Super Indo, din Indonezia.

La nivel de grup, veniturile au urcat cu 8,6%, la 5,3 miliarde de euro, datorita aprecierii cu 10,8% a dolarului in raport cu euro. Retailerul avea la finele trimestrului trei o retea de 2.760 de magazine, cu 20 de unitati mai mult decat in trimestrul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri