Nestle, cea mai mare companie alimentara din lume, a anuntat in cursul zilei de ieri achizitionarea producatorului grec de inghetata Delta Ice Cream,care are o operatiune si in Romania, la Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind estimata la aproximativ 240 milioane euro, informeaza Reuters. Prin aceasta tranzactie, compania elvetiana urmareste extinderea in Grecia si in zona de Balcani, unde piata inghetatei este in crestere, afirma reprezentantii Nestle.

Delta Ice Cream, companie care anul trecut a inregsitrat vanzari ce au depasit 122 milioane euro, este principalul jucator de pe piata de profil din tari precum Romania , Grecia, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Muntenegru.

Mai mult de 96 de procente din actiunile Delta Ice Cream sunt detinute in prezent de catre producatorul de lapte si produse lactate Delta Holding. Nestle va cumpara cele 96 procente din actiuni detinute de Delta Holding si va face apoi o oferta pentru restul de actiuni. Nivelul pretului unei actiuni Delta a ajuns pana la nivelul de 11,10 euro, fiind cu 4,7 puncte procentuale mai ridicat comparativ cu ziua premergatoare tranzactiei.

Compania elvetiana a raportat o crestere de 9,1% a vanzarilor de pe trimestrul al treilea. Astfel, vanzarile au atins nivelul de 24,2 miliarde de franci elvetieni (15,8 mld. euro), fata de 22,2 miliarde de franci elvetieni (14,4 mld. euro) in aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, grupul elvetian are mai mult de 250.000 angajati si este prezenta cu fabrici sau operatiuni in aproape toata lumea.

Compania Delta Ice Cream este activ si pe piata din Romania. Filiala locala din Romania a inregistrat anul trecut o scadere de peste 30 puncte procentuale a cifrei de afaceri, nivelul acesteia ajungand pana la 33,7 milioane de lei (circa 8,3 mil de euro).