Membrii comisiei de negocieri care ii reprezinta pe angajatii societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep din Pitesti au intrat in greva foamei, nemultumiti ca negocierile dintre conducerea fabricii si sindicat au esuat si ca George Copos nu vrea sa vina sa discute cu salariatii.
[Update] Angajatii Ana Imep din Pitesti, aflati in cea de-a treia zi de intrerupere a activitatii, au primit o noua oferta salariala din partea patronatului, pe care au refuzat-o si au decis sa continue greva, insa membrii comisiei de negociere intrati in greva foamei au renuntat la aceasta forma de protest.

Cei cinci membri ai comisiei de negocieri sunt nemultumiti ca negocierile dintre conducerea Ana Imep si sindicat au intrat in impas, intrucat muncitorilor nu li s-a mai facut o noua oferta salariala, in afara celei de luni, cand li s-a oferit o marire cu 80 de lei a salariului intr-o singura transa incepand cu 1 octombrie, precum si achitarea in aceasta luna a restantei financiare de 215 lei la prima de Craciun de anul trecut si acordarea a cinci la suta cota de participare pentru fiecare salariat la profit, potrivit Mediafax.

"Am intrat in greva foamei eu, viceliderul de sindicat si alti trei membri ai comisiei de negociere, suntem patru barbati si o femeie. Vom sta in greva foamei pana cand problema noastra se va rezolva. Asteptam de peste 24 de ore in sala de consiliu reluarea discutiilor cu conducerea societatii, care insa nu a venit cu o noua oferta. Am asteptat in zadar o noua oferta, pe care sa putem relua negocierile. Conducerea ne-a transmis doar ca domnul Copos nu va veni la Pitesti sa discute cu noi, asa cum am solicitat. In aceasta situatie, anuntam ca suntem dispusi sa mergem la Bucuresti, pentru a negocia direct cu George Copos, daca acesta doreste sa ne primeasca", a declarat liderul de sindicat Florin Stanculescu.

De asemenea, angajatii societatii continua protestul in fata fabricii, scandand "Copos nu uita, noi suntem comoara ta" si "Vrem salarii decente".

Angajatii Ana Imep se afla in cea de-a treia zi de protest. Acestia au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, cerand majorarea salariilor.

Principala revendicare a salariatilor vizeaza majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie.

In cursul zilei de luni, au avut loc doua intalniri intre reprezentantii salariatilor si conducerea societatii, in urma carora ofertele de solutionare a revendicarilor angajatilor propuse de administratie nu au fost acceptate de sindicat.

Ana Imep, fosta Fabrica de Motoare Electrice din Pitesti, a devenit in 1996 parte a grupului Ana Holding, controlat de George Copos.
Societatea produce motoare electrice pentru electrocasnice si echipament auto.

Angajatii fabricii din Pitesti s-au aflat si anul trecut in greva, cerand si atunci majorarea salariilor.

Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 5,14 milioane lei, iar profitul net, de 3,9 milioane lei, va fi repartizat ca sursa proprie de finantare. Bugetul de venituri si cheltuieli din 2010 prevede o cifra de afaceri de 92,2 milioane lei si un profit brut de 4,3 milioane lei.

Citeste si George Copos si criza: Lectiile si regretele omului de afaceri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri