Un singur presedinte pentru grupul de firme Smithfield Romania

Smithfield Romania, cel mai mare producator de carne de porc pe plan local, are incepand cu 10 noiembrie un presedinte, in persoana lui Bogdan Mihail, care va coordona operatiunile tuturor firmelor din cadrul grupului.

Astfel, toate companiile din cadrul Smithfield Romania - Smithfield Ferme, Smithfield Prod, Agroalim Distribution si Agroalim Logistics – vor raporta lui Bogdan Mihail (foto).

Mihail a ocupat in ultimii trei ani functia de director general al Smithfield Ferme. Este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. In perioada 1999-2001 a absolvit Executive MBA la Asebuss&Washington University din Seattle, in 2002 cursurile Advanced Management Program la Harvard Business School (HBS) din Statele Unite ale Americii, in 2006 cursurile Advanced Management Program, INSEAD din Franta, iar in 2010 a absolvit cursurile Institute of Directors (IOD), Marea Britanie.

Vanzarile grupului american Smithfield in Romania au scazut cu 3% in trimestrul mai-iulie, primul al anului fiscal 2010-2011, la 46,6 milioane de dolari, iar rezultatul operatiunilor s-a constituit intr-o pierdere de 200.000 de dolari.

In aceeasi perioada a anului trecut, Smithfield a avut vanzari de 48,2 milioane de dolari in Romania si un profit operational de 7,3 milioane de dolari.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri