Grupul farmaceutic A&D Pharma a inregistrat, in primele noua luni ale anului, o crestere cu 32% a vanzarilor consolidate in euro, pana la 482,2 milioane de euro, respectiv un avans de 27% in moneda nationala.
"Raportam o crestere sustinuta a veniturilor pentru primele noua luni ale anului 2010, ceea ce demonstreaza soliditatea operatiunilor noastre in pofida conditiilor macroeconomice si legislative adverse. Continuam sa ne concentram pe strategia noastra de a impune A&D Pharma ca grup farmaceutic in Europa Centrala si de Est", a declarat Robert Popescu (foto), CEO-ul companiei.

Grupul farmaceutic are patru linii de business: distributie clasica (Mediplus), Marketing&Sales, retail farmaceutic (Sensiblu) si servicii medicale (clinicile Anima).

In ceea ce priveste Mediplus, vanzarile neauditate au inregistrat o crestere cu 45% ajungand la 1,6 miliarde de lei in primele noua luni ale anului 2010 comparativ cu 1,1 miliarde de lei in aceeasi perioada a anului 2009.

In euro, vanzarile neauditate pe divizia de wholesale au crescut cu 47% ajungand la 391,4 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2010 comparativ cu 266,3 milioane in aceeasi perioada a anului 2009.

"Cresterea vanzarilor se datoreaza managementului eficient al capacitatilor logistice precum si al capitalului circulant, care a asigurat acces mai rapid si mai facil la produsele furnizorilor", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Divizia de distributie clasica a depasit semnificativ evolutia generala a pietei spitalelor si si-a majorat cota medie de piata pe segmentul spitalelor cu 51,7% de la 14,4% in perioada incheiata la 30 septembrie 2009 la 21,8% in perioada incheiata in 30 septembrie 2010.

Vanzarile neauditate ale diviziei de Marketing&Sales, exprimate in euro, au fost de 28,1 milioane de euro in primele noua luni din 2010. Divizia are activitati atat in Romania, cat si in Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia - fostele filiale Ozone, preluate anul trecut de catre A&D Pharma [Citeste aici povestea tranzactiei].

In Romania, vanzarile diviziei Marketing&Sales au inregistrat o scadere puternica, de la 135,5 milioane de lei in primele noua lui din 2009, la 47,7 milioane de lei in ianuarie-septembrie 2010. Exprimate in euro, incasarile au scazut de la 32 de milioane de euro la 11,4 milioane de euro, pe fondul restructurarii portofoliului de prodise si, partial, din cauza reclasificarii unor produse intre divizia de distributie clasica (Mediplus) si cea de marketing&sales.

Noi parteneriate au fost incheiate cu producatorii de aparatura medicala Genethia si Inspire, anunta grupul. In afara Romaniei, divizia Marketing&Sales a inregistrat vanzari neauditate de 16,7 milioane de euro in cele 3 luni reprezentate de iulie, august si septembrie 2010. Un nou parteneriat a fost incheiat cu Glenmark in Polonia.

Divizia de retail a A&D Pharma, Sensiblu, a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 31% ajungand la 750,1 milioane de lei in primele noua luni ale lui 2010 comparativ cu 573,7 milioane de lei pentru aceeasi perioada a anului 2009.

In euro, Sensiblu a inregistrat o crestere de 32% ajungand la 179,3 milioane de euro pentru primele noua luni ale lui 2010 compartiv cu 135,7 milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2009.

"Cresterea puternica a veniturilor se datoreaza unui focus puternic pe consolidarea unitatilor farmaceutice existente. La 30 septembrie 2010, Sensiblu inregistra 233 de farmacii in Romania si continua sa fie cea mai mare retea de farmacii din tara", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Clinicile Anima, infiintate acum sase luni, numara deja 20.000 de abonati corporate, printre care G4S, compania de securitate cu peste 10.000 de angajati, precum si Orange, Porshe Bank, KPMG, Romtelecom si RBS.

Anima a incheiat recent un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB) pentru servicii medicale ambulatorii. Anima opereaza in prezent patru clinici in Bucuresti, precum si un laborator central.

A&D Pharma este listata, incepand din toamna lui 2006, la Bursa de Valori din Londra, 34% din titluri fiind tranzactionate pe piata de capital. Actionarul principal al A&D Pharma este compania olandeza Sograno, controlata de oamenii de afaceri Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, restul de 7% din actiuni aflandu-se in mainile fostilor directori executivi.

Citeste maine un interviu exclusiv acordat wall-street.ro de catre Cristian Sas, directorul operational al clinicilor Anima.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri