Udrea: In Romania exista 46.000 de proiecte in lucru, in valoare de 40 mld. euro

In Romania exista 46.000 de proiecte de constructii in derulare, unele dintre ele fiind incepute in anii '70, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Valoarea totala a proiectelor depaseste 40 de miliarde de euro. In acest an, am incercat sa facem o prioritizare a programelor de investitii si sa le pastram doar pe acelea care sunt esentiale, cum ar fi programele pentru infrastructura, locuinte sociale si ANL, turism, precum si pentru constructia de sali de sport si camine culturale", a spus Udrea in cadrul unei conferinte organizata de agentia de presa Mediafax.

Ministrul a mentionat ca MDRT a demarat de la inceputul anului lucrari in valoare de doua miliarde de euro, in conditiile in care bugetul ministerului de resort pe 2010 a fost de doar 600 de milioane de euro, inainte de diminuarile de 41% operate de catre Guvern de la inceputul anului.

Ministerul condus de Elena Udrea a reusit sa finalizeze pana in prezent 1.530 de locuinte pentru tineri si sa reabiliteze termic aproape 450 de blocuri, de la inceputul anului.

"Am avut nesansa de a porni cu datorii din 2009, pe care sa trebuiasca sa le platim in acest an. Am incercat sa gasim solutii de finantare pentru a plati aceste datorii", a mai spus Udrea.

Sursa foto: Agerpres.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri