Producatorul farmaceutic de tratamente dermatologice Leo Pharma tinteste pentru anul acesta vanzari totale pe piata locala cu 40% mai mari in 2010 fata de 2009, pana la circa 3,5 milioane de euro.

Producatorul danez, detinut de o fundatie non-profit, este prezent la nivel mondial in peste 100 de tari, cu un portofoliu de produse axat, in principal, pe tratarea afectiunilor dermatologice, dar si pe segmentul de terapie intensiva.

Grupul a lansat saptamana aceasta un nou produs in Romania, un tratament pentru psoriazisul scalpului, eliberabil pe baza de prescriptie medicala. Pe plan local, mai bine de jumatate din cifra de afaceri a Leo Pharma provine din patologia psoriazica.

Produsele companiei daneze ocupa primul loc pe piata celor topice pentru psoriazis, estimata la circa doua milioane de euro, conform datelor IMS Health citate de Leo Pharma.

"Reprezentanta locala a grupului danez si-a extins anul acesta echipa si urmareste sa isi creasca vanzarile atat pe segmentul produselor pentru psoriazis, cat si pe cel al tratamentelor dermatologice in general", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Anul trecut, grupul a raportat o cifra de afaceri de 816 milioane de euro, din care 220 milioane de euro au fost obtinute din tratamentele pentru psoriazis.

"In Romania, Leo Pharma si-a extins echipa de la 13 la 22 de reprezentanti, o investitie prin care doreste sa plaseze firma intr-o pozitie privilegiata la momentul revenirii economice", a declarat Corina Marinescu, country manager Leo Pharma Romania.

Potrivit informatiilor companiei, in Romania exista 400.000 de pacienti care sufera de psoriazis, o afectiune inflamatorie cronica a pielii, care conduce la scaderea calitatii vietii si la grade diverse de inabilitate sociala.

Fondata in 1908, Leo Pharma are sediul in Ballerup, Danemarca. Mai bine de 95% din cifra de afaceri a companiei este generata de vanzarile din straintate, compania detinand birouri in 56 de tari si un numar de 3.700 de angajati la nivel mondial.

Sursa foto: www.leo-pharma.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, export de produse medicale si farmaceutice de 640 mil. euro