Administratorul judiciar trebuie sa realizeze in termen de 30 de zile de la desemnare un raport de activitate si sa anunte intrarea Protan in insolventa tuturor actionarilor, asociatilor si creditorilor firmei, potrivit unui comunicat transmis joi, 11 noiembrie, de RVA Insolvency Specialists SPRL pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Tribunalul a stabilit, totodata, ca pana la 4 ianuarie sa fie depuse solicitarile de recuperare a datoriilor de catre creditori. Sedinta creditorilor Protan a fost stabilita pentru finele lunii februarie.

Consiliul de Administratie al Protan a decis pe 1 noiembrie intrarea firmei in insolventa, ca urmare a blocajului financiar si imposibilitatii platii datoriilor catre furnizorii de materii prime si materiale, dar si catre banci. La acea data, conducerea Protan spunea ca intentioneaza sa realizeze un program de reorganizare a firmei.

Citeste si:

Protan activeaza in domenii precum producerea de faini proteice si grasimi tehnice, ecologizarea animaliera, tratarea si indepartarea animalelor vii sau moarte, procesarea reziduurilor din abatoare pentru producerea de hrana pentru animale, colectarea si incinerarea reziduurilor, tratarea si indepartarea resturilor radioactive din spitale, indepartarea bunurilor uzate.

Firma a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 21,6 milioane lei, in scadere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 24.000 de lei. In primele sase luni din 2009, Protan a consemnat o cifra de afaceri de 24,8 milioane lei si un profit net de 1,2 milioane lei.

Protan este controlata de firma Phoenix Farm, cu o participatie de 76,07%, potrivit celor mai recente date disponibile.
Capitalul social al Protan, de 4,6 milioane lei, este divizat in 1,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.