Tribunalul Bucuresti a admis saptamana trecuta intrarea Protan (PRON) in insolventa, la cererea firmei, si a numit administrator judiciar societatea RVA Insolvency Specialists SPRL, anunta Mediafax.
Administratorul judiciar trebuie sa realizeze in termen de 30 de zile de la desemnare un raport de activitate si sa anunte intrarea Protan in insolventa tuturor actionarilor, asociatilor si creditorilor firmei, potrivit unui comunicat transmis joi, 11 noiembrie, de RVA Insolvency Specialists SPRL pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Tribunalul a stabilit, totodata, ca pana la 4 ianuarie sa fie depuse solicitarile de recuperare a datoriilor de catre creditori. Sedinta creditorilor Protan a fost stabilita pentru finele lunii februarie.

Consiliul de Administratie al Protan a decis pe 1 noiembrie intrarea firmei in insolventa, ca urmare a blocajului financiar si imposibilitatii platii datoriilor catre furnizorii de materii prime si materiale, dar si catre banci. La acea data, conducerea Protan spunea ca intentioneaza sa realizeze un program de reorganizare a firmei.

Protan activeaza in domenii precum producerea de faini proteice si grasimi tehnice, ecologizarea animaliera, tratarea si indepartarea animalelor vii sau moarte, procesarea reziduurilor din abatoare pentru producerea de hrana pentru animale, colectarea si incinerarea reziduurilor, tratarea si indepartarea resturilor radioactive din spitale, indepartarea bunurilor uzate.

Firma a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 21,6 milioane lei, in scadere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 24.000 de lei. In primele sase luni din 2009, Protan a consemnat o cifra de afaceri de 24,8 milioane lei si un profit net de 1,2 milioane lei.

Protan este controlata de firma Phoenix Farm, cu o participatie de 76,07%, potrivit celor mai recente date disponibile.
Capitalul social al Protan, de 4,6 milioane lei, este divizat in 1,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri