Vanzarile Ranbaxy in Romania au crescut cu 21% in primele noua luni, la 67 milioane dolari, si cu 20% in trimestrul al treilea, la 19 milioane de dolari, a anuntat grupul farmaceutic indian Ranbaxy.

Anul trecut, Ranbaxy a avut vanzari in Romania de 57 de milioane de dolari la noua luni si de 17 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea, potrivit Mediafax.

Trendul de crestere robusta al operatiunilor din Romania a continuat in iulie-septembrie, pentru al treilea trimestru consecutiv, chiar si in contextul evolutiei descendente a economiei si pietei farmaceutice, se arata in raportul financiar al Ranbaxy.

La nivel de grup, vanzarile au crescut in primele noua luni cu 32%, de la 1,04 miliarde de dolari anul trecut la 1,4 miliarde de dolari in acest an, iar la trimestru au urcat cu 13%, de la 356 milioane de dolari la 406 milioane de dolari.

In Europa, Ranbaxy a obtinut venituri din vanzari in scadere atat pentru perioada ianuarie-septembrie, cat si la trimestru. In primele noua luni, vanzarile de pe piata europeana au coborat de la 132 de milioane de dolari la 129 milioane de dolari, iar in trimestrul al treilea au pierdut 13%, de la 50 de milioane de dolari la 41 milioane de dolari.

Profitul dupa taxe al grupului a crescut de aproape 35 de ori in primele noua luni, de la zece milioane de dolari anul trecut la 349 milioane de dolari in acest an, respectiv de aproape trei ori in trimestrul al treilea, de la 24 milioane de dolari la 67 milioane de dolari.

Terapia Ranbaxy, subsidiara romaneasca a grupului, detine o fabrica de medicamente generice in Cluj-Napoca, dar si un teren de 90.000 de metri patrati, pe care incearca sa il vanda inca din 2007.

Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat, in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari.

Grupul japonez farmaceutic Daiichi Sankyo a devenit actionarul majoritar al Ranbaxy Laboratories dupa finalizarea achizitiei a 64% din actiuni, la inceputul lunii octombrie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, pregatita sau nu de razboi? Care sunt gaurile din piata farma