Medicamentul-vedeta al companiei contra "bolii oaselor de sticla" este Evista, un produs ce se gasea deja in farmacii, dar care a fost lansat abia saptamana trecuta. Produsul costa 124 de lei, acesta putand fi eliberat si in regim de compensare 100%, daca pacientul este inscris in programul national de osteoporoza, sau de 50%.

Anul acesta, pe segmentul medicamentelor antiosteoporoza, Terapia Ranbaxy a inregistrat un numar mediu lunar de 2.500-3.000 de pacienti, iar pentru anul viitor este vizat un numar cel putin dublu, de peste 5.000 de pacienti pe luna.

Oficialii Terapia Ranbaxy au estimat ca 1,5 milioane de romani sunt afectati de osteoporoza, o boala care afecteaza deopotriva femei si barbati si care, la varste inaintate, mareste riscul fracturilor. Potrivit datelor citate de Terapia, doar 10% dintre cei afectati de osteoporoza se afla sub tratament.

In 2009, piata tratamentelor antiosteoporoza s-a cifrat la o valoare de 74 de milioane de euro, iar anul acesta a crescut pana la 90 de milioane de euro. Pentru anul viitor, prognozele de crestere depind de evolutia programului national dedicat acestei afectiuni, prin intermediul carora se acorda tratamente in regim de compensare. Daca programul se va pastra, piata ar putea inregistra o crestere in volum de 5%.

Citeste si:

Vanzarile Ranbaxy in Romania au crescut cu 21% in primele noua luni, la 67 milioane dolari, si cu 20% in trimestrul al treilea, la 19 milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Dragos Damian, CEO-ul Terapia Ranbaxy, a estimat ca la sfarsitul anului curent, producatorul clujean va raporta o crestere de 20% a cifrei de afaceri fata de cea din 2009. Anul trecut, compania a inregistrat afaceri de aproape 74 de milioane de euro. Bugetul pentru 2011 indica un avans al afacerilor de 10%.

Fabrica de medicamente Terapia a fost preluata, la inceputul lui 2006, de grupul indian Ranbaxy, care a platit 324 miloane de dolari fondului de investitii Advent International in cea mai mare tranzactie de la momentul respectiv. In prezent, pachetul majoritar de actiuni al Ranbaxy Laboratories este detinut de grupul japonez Daiichi Sankyo.