Omul de afaceri George Copos a mers la sediul societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep din Pitesti, unde angajatii se afla in cea de-a cincea zi de greva, o parte dintre muncitori fluierand si huiduind la aparitia acestuia, scrie Mediafax.
George Copos a ajuns la Ana Imep Pitesti, unde aproximativ 400 de angajati protesteaza in fata unitatii, scandand "Copos nu uita, noi suntem comoara ta" si afisand un banner cu mesajul "Banii sau lacatul".

La aparitia acestuia, oamenii au inceput sa fluiere si sa huiduie.

Potrivit liderului sindicatului "Solidaritatea" de la Ana Imep din Pitesti, Florian Stanculescu, negocierile sunt in impas, iar angajatii asteapta ca patronul George Copos sa discute cu ei si sa le prezinte o oferta salariala.

"Asteptam deblocarea situatiei, a fost intampinat de salariati care au fluierat si au huiduit. Speram sa rezolvam problema, deoarece este a cincea zi de greva generala si nu am rezolvat nimic. Principala revendicare a noastra este majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie", a declarat Florian Stanculescu.

Angajatii de la Ana Imep din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, cerand majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie.

Ultima oferta salariala facuta de conducerea fabricii era o majorare salariala de 80 de lei, acordata incepand din 1 octombrie, achitarea in aceasta luna a restantei financiare de 215 lei la prima de Craciun de anul trecut si acordarea a cinci la suta cota de participare pentru fiecare salariat la profit, precum si renuntarea la masura taierii primelor de Paste si de Craciun.

Ana Imep, fosta Fabrica de Motoare Electrice din Pitesti, a devenit in 1996 parte a grupului Ana Holding, controlat de George Copos.
Societatea produce motoare electrice pentru electrocasnice si echipament auto.

Angajatii fabricii din Pitesti s-au aflat si anul trecut in greva, cerand si atunci majorarea salariilor.

Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 5,14 milioane lei, iar profitul net, de 3,9 milioane lei, va fi repartizat ca sursa proprie de finantare. Bugetul de venituri si cheltuieli din 2010 prevede o cifra de afaceri de 92,2 milioane lei si un profit brut de 4,3 milioane lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri