Angajatii societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep din Pitesti au decis, luni, sa intrerupa greva generala declansta in 8 noiembrie si sa reia activitatea, acceptand ultima oferta a patronatului, de majorare a salariilor cu 120 de lei incepand cu 1 octombrie.
Potrivit liderului Sindicatului "Solidaritatea" Florian Stanculescu, conflictul de munca s-a incheiat, iar noul contract colectiv de munca dintre patronat si sindicat urmeaza sa fie semnat in aceasta saptamana.

Vineri seara, salariatii Ana Imep erau hotarati sa continue greva generala, dupa esecul negocierilor cu actionarul majoritar, omul de afaceri George Copos, care nu a acceptat cresterea salariala solicitata de sindicate, de 210 lei.

"Dupa discutiile de vineri cu conducerea societatii, oferta prevedea o crestere salariala de 110 lei, iar ulterior patronatul a adaugat 10 lei, astfel ca suma finala propusa a fost de 120 de lei, oferta fiind acceptata astazi de catre angajatii nostri. Oamenii s-au declarat de acord deoarece sunt comenzi si exista pericolul ca fabrica si noi toti sa avem pierderi mari daca aceasta greva ar fi continuat. Oferta mai prevede si ca plata diferentei in contul primei de Craciun din 2009 sa se realizeze in cursul acestei luni, salariatii sa detina o cota de 5% de participare la profit, plata orelor suplimentare din timpul saptamanii sa se efectueze cu suta la suta, ca sambata si duminica si o protectie sociala adecvata in caz de disponibilizare. De asemenea, patronatul a renuntat la masura taierii primelor de Paste si de Craciun", a explicat liderul sindical Florian Stanculescu.

Angajatii de la Ana Imep din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat in 8 noiembrie, cerand majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie. Pe parcursul saptamanii trecute, au existat mai multe runde de negocieri esuate intre sindicate si patronat. Vineri, omul de afaceri George Copos a mers la sediul societatii, fiind huiduit de o parte dintre muncitori.

Ana Imep, fosta Fabrica de Motoare Electrice din Pitesti, a devenit in 1996 parte a grupului Ana Holding, controlat de George Copos. Societatea produce motoare electrice pentru electrocasnice si echipament auto.

Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 5,14 milioane lei, iar profitul net, de 3,9 milioane lei, va fi repartizat ca sursa proprie de finantare. Bugetul de venituri si cheltuieli din 2010 prevede o cifra de afaceri de 92,2 milioane lei si un profit brut de 4,3 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri