Cifra de afaceri a producatorului de piese si accesorii pentru motoare si autovehicule Altur Slatina (ALT) a crescut in primele noua luni cu 37%, la 84,4 milioane lei (20,1 milioane euro), iar profitul a avansat cu 14%, la 2,5 milioane lei (620.000 de euro).
Compania a consemnat in perioada similara a anului trecut o cifra de afaceri de 61,5 milioane lei si un castig net de 2,2 milioane lei, potrivit Mediafax.

Veniturile din acest an au avansat cu 44%, la 88 milioane lei (21 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 47%, la 85 milioane lei (20,3 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, luni, Bursei de Valori Bucuresti.

In primele noua luni ale anului trecut, Altur a inregistrat venituri de 58,7 milioane lei si cheltuieli de 58,7 milioane lei.

Compania nu precizeaza care au fost factorii care au determinat evolutia principalilor indicatori financiari.

La finalul lunii septembrie, Altur avea datorii de 35,1 milioane lei, cu 18% peste cele de la inceputul anului, iar creantele cumulau 27,7 milioane lei. La inceputul acestui exercitiu financiar, obligatiile de plata ale companiei totalizau 29,8 milioane lei, iar compania avea de recuperat 20,6 milioane lei.

Numarul mediu al salariatilor a scazut in primele noua luni cu 81, la 722 angajati, de la 803 la finalul anului trecut.

Conform informatiilor de pe site-ul companiei, Altur produce printre altele pistoane pentru Dacia Renault, iar printre partenerii externi se regasesc companiile Contintal Teves (Germania), dar si pentru TRW Automotive (in Germania, Franta, Polonia, Cehia, Marea Britanie).
Omul de afaceri Catalin Chelu detine indirect, prin Mecanica Rotes (METY) si Celule Electrice (CLEL), 43% din capitalul Altur, iar Eastern Eagle Fund controleaza 9,61%.

Compania din Slatina are un capital social de 82,4 milioane lei, divizat in 824,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.
Titlurile Altur au scazut in sedinta bursiera de vineri cu 0,94%, la 0,042 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 34,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri