Stelian Gal preia fraiele companiei dupa demisia lui Adrian Baicusi de luna trecuta.

Acesta este cel de-al doilea mandat al lui Gal la conducerea Transelectrica, dupa primul, intre 2005 si 2009. In perioada anterioara, Gal a ocupat functii in managementul companiei, pe pozitii de director general adjunct, director al sucursalei din Sibiu si de director tehnic.

Este licentiat al Facultatii Politehnica din Timisoara (1970), a obtinut doctoratul in protectie de distanta digitala (1990), este autor a peste 60 lucrari stiintifice prezentate in tara si in strainatate, a patru carti in domeniul electroenergetic si a doua brevete de inventie, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

“Anul 2011 va fi un an care ne va pune in fata multor provocari. Este extrem de important sa identificam resursele financiare necesare pentru finantarea investitiilor majore de infrastructura, sa implementam proiectele de interes national si cu impact transfrontalier. Consolidarea infrastructrii critice de transport al energiei electrice si a interconexiunilor sistemelor electroenergetice este o conditie esentiala prentru dezvoltarea eficienta a pietelor de electricitate”, a declarat, intr-un comunicat de presa, noul sef al Transelectrica.