Profitul net al producatorului de medicamente Zentiva Romania (SCD) a crescut in primele noua luni de la 3,2 milioane lei la 57,4 milioane de lei, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 53,3%, la 201,5 milioane de lei.

In intervalul ianuarie-septembrie 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri in valoare de 131,4 milioane de lei si un profit net 3,2 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Veniturile totale au urcat in primele in primele noua luni ale anului curent cu 37,5%, la 205,6 milioane de lei, iar cheltuielile au scazut cu 4,7%, la 137,7 milioane de lei. In intervalul similar al precedentului exercitiu financiar Zentiva Romania a avut venituri de 149,5 milioane de lei, iar cheltuielile au insumat 144,5 milioane de lei.

Numarul mediu de salariati din primele noua luni ale anului a fost de 536, respectiv cu 123 de persoane sub cel din aceeasi perioada a anului anterior, cand erau 659 de angajati, potrivit raportului financiar semestrial transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti.

In primul trimestru din 2009, Sanofi-Aventis, al patrulea producator de medicamente din lume, a platit circa doua miliarde de dolari pentru achizitia companiei cehe Zentiva, actionarul majoritar al companiei din Bucuresti, asigurandu-si o platforma pentru dezvoltarea pe segmentul medicamentelor generice in Europa Centrala si de Est, Turcia si Rusia.

Sanofi-Aventis detine 74,81% din actiunile producatorului autohton de medicamente.

In Romania functioneaza in continuare doua entitati juridice distincte, respectiv Sanofi-Aventis Romania SRL si Zentiva SA, si au fost pastrate ambele branduri, parte a grupului Sanofi-Aventis, sub care isi desfasura activitatile operationale la nivel de Romania.

Zentiva Romania are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat in 416,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Zentiva Romania a fost realizata in sedinta bursiera de luni, cand pretul a stagnat, la 0,77 lei, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare de 323,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Zentiva cumpara operatiunile Alvogen, inclusiv fabrica din Romania