Numeroasele initiative si masuri propuse de autoritati si platile care ajung sa se face si o data la un an sunt cele mai mari probleme intampinate pe piata locala, a declarat Andreas Damaske (foto), directorul general al Bayer Romania, filiala locala a grupului german cu operatiuni in domeniul farmaceutic, agricultura si mase plastice.

“Pentru mine, piata din Romania este una dificila din cauza impredictibilitatii. Nu este vorba de faptul ca nu o inteleg, dar sunt multe initiative si masuri discutate si este important ca lucrurile sa fie clare”, a afirmat Damaske, adaugand ca majoritatea initiativelor au ca scop reducerea preturilor.

Pe de alta parte, seful Bayer a afirmat ca desi termenele de plata pentru medicamente ar trebuie sa faca la cel mult 180 de zile, in realitate medicamentele ajung sa fie platite si la 360 de zile, adica o data pe an.

Seful Bayer nu a oferit detalii despre evolutia afacerilor companiei comparativ cu 2009, insa a precizat ca producatorul creste pe toate diviziile si ca rezultatele financiare il multumesc.

Mai mult de 50% din businessul grupului, care a avut anul trecut afaceri de 96 de milioane de euro pe piata locala, a fost generat de Bayer Schering Pharma (divizia de sanatate), restul vanzarilor fiind determinate de divizia de agricultura (Bayer CropScience) si cea de polimeri si mase plastice (Bayer MaterialScience).

Grupul are in Romania circa 200 de angajati si de curand si-a mutat sediul din Bulverdul Dimitrie Pompei (Pipera) in Nusco Tower, cladire aflata in apropiere de statie de metrou Aurel Vlaicu. In noul sediu lucreaza in jur de 110 angajati ai Bayer.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si