Rosia Montana Gold Corporation a ramas fara bani. \"Mai avem nevoie de 600 de milioane de dolari\", a declarat Richard Hill, seful RMGC
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a ramas fara bani. Ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta, la Bucuresti, de conducerea RMGC, a fost facut public Memoriul tehnic de prezentare a proiectului Rosia Montana si au fost prezentate principalele elemente ale acestuia. Interesant este faptul ca, pe 14 decembrie 2004, RMGC a inceput demersurile pentru primirea acordului de mediu in vederea demararii activitatilor la proiectul minier, demersuri care au fost insotite de acest memoriu.

Mai mult, de pe 20 decembrie 2004, memoriul a putut fi consultat de cei interesati, el figurand pe site-ul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Conducerea RMGC a pus accent pe banii de care mai are nevoie compania pentru a continua proiectul. "Mai avem nevoie de 600 milioane de dolari", a declarat Richard Hill, seful RMGC. Potrivit statisticilor, initial se prevazusera investitii de 605 milioane de dolari pentru a pune pe picioare afacerea si s-au cheltuit, pana la jumatatea anului trecut, 102 milioane de dolari. Hill a facut un apel la investitori ca sa mai dea bani pentru continuarea procesului, prezentarea memoriului fiind un prilej de a arata ca s-a mai facut un pas in aceasta afacere. Proiectul minier de la Rosia Montana a generat mari dispute, fiind considerat extrem de periculos - se foloseste cianura in procesul de extractie a aurului -, iar localnicii se impotrivesc stramutarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri