Producatorul de spume poliuretanice Den Braven Romania, a vandut de 33,7 milioane de euro in primele zece luni ale anului, cu 250.000 de euro mai mult decat in 2008, cel mai bun an al grupului olandez Den Braven pe piata locala.
“Aceste rezultate au fost determinate in primul rand de cresterea exporturilor, care au avansat cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa mai important este ca am reusit sa obtinem o crestere a vanzarilor si a numarului de clienti in Romania, in conditiile in care piata locala a materialelor de constructii a scãzut cu peste 50%, iar aproximativ 80 de firme romanesti intra zilnic in faliment”, a declarat Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.

Vanzarile companiei pe piata romaneasca s-au majorat cu aproximativ 5% in perioada ianuarie-octombrie, la 15,06 milioane de euro, iar cele de spumã poliuretanica, principalul produs al firmei, au avansat cu 9%, la 4,4 milioane de euro. Ponderea vanzarilor in marile retele de magazine specializate in distributia materialelor de constructii a fost de circa 55% in totalul cifrei de afaceri, comparativ cu nivelul de 45% inregistrat in 2007, anul de maximum pentru sectorul local al constructiilor, cand produsele erau destinate preponderent segmentului business-to-business.

“Din cauza lipsei proiectelor mari si a problemelor legate de lichiditati, firmele de constructii au renuntat sa mai cumpere cantitati mari de materiale care risca sa fie blocate pe stoc, asa ca prefera sa le achizitioneze direct din magazinele specializate. In acest an, vanzarile noastre in retelele key-account au crescut in medie cu peste 55%, iar in unele cazuri chiar s-au dublat”, a explicat Adrian State.

Valoarea exporturilor companiei a atins in primele zece luni un nivel de 16,6 milioane de euro, cu 71% mai mare decat cel consemnat in perioada ianuarie-octombrie 2009, iar exporturile de spuma poliuretanicã au totalizat 14,6 milioane de euro, cu 73% mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Cele mai importante vanzari au fost realizate pe pietele din Polonia, Italia, Cehia si Austria.

Olandezii au investit de la intrarea pe piata locala, in 1997, circa 20 de milioane de euro, 50% din bani fiind alocati pentru constructia unei fabrici de spume poliuretanice la Buftea.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine zece unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in 24 de tari, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri